top of page

BIOGRAFIA

PROJECTE MUT neix a Eivissa a de la mà del cantant i compositor David Serra junt al músic i productor Joan Barbé. Aquests dos artistes s’endinsen al món del folk-rock en català utilitzant lletres pròpies i textos de poetes d’arreu dels Països Catalans, dotant-los d’un remarcat so acústic, caracteritzat per la mescla de bateria i guitarres elèctrica i acústica amb el violí i també instruments folklòrics pitiüssos, com ara les castanyoles, el tambor pagès o l’espasí.

 

Gràcies a una maqueta, aconsegueixen el primer premi als concursos Sargantana Rock 2006 i FesTerra 2009, participen al disc Ressonadors amb la cançó ‘Jo tenc una enamorada’, i actuen a Barcelona, Perpinyà, Tarragona, Alcoi, València, Mallorca, Menorca, Formentera i a Eivissa.

A finals 2009 el grup presenta el seu primer treball, ‘Poèsica’, un disc amb 18 cançons que va ser un èxit de vendes i de crítica, i que els porta a participar a la fira Expolangues 2010 de París, al cicle Be Balears de New York (EEUU) i al Festival des Fontaines a França.

 

A finals de 2011 editen ‘Corda i Poal’, un disc que pretén la recerca de la veu amagada a l’interior, de les paraules i les emocions, i per suposat, segueix buscant la veu dels poetes. En aquesta ocasió incorporen a la seva sonoritat instruments com l'ukelele, l'acordió o la flaüta pagesa de polièster. Amb aquest disc s’introdueixen a Catalunya amb èxit gràcies al tema EN VOLER, i són finalistes als Premis Enderrock com a millor disc Pop-Rock i nominats a Disc Català de l’Any de RNE-R4.

 

Al juny de 2013 formen part del  cartell d’artistes convidats al Concert per la llibertat del Camp Nou, on participen amb el tema ‘Jo tenc una enamorada’ devant més de 90.000 espectadors, i a l’octubre presenten ‘Col·lecció de Satèl·lits’, un àlbum amb 14 noves cançons que segueixen bevent del seu particular ‘folk dels quatre vents’. Finalistes a sis categories dels Premis Enderrock: Millor disc Pop-Rock, Millor grup, Millor cançó, Videoclip i Lletra de cançó i Millor Portada, i finalistes a Disc Català de L’any de RNE-R4. El tema L’HORT (al videoclip del qual hi participa l’actor Adrià Collado de ‘La Riera’ i ‘La Que Se Avecina’) va ser un dels cinc finalistes del certamen Terra i Cultura que organitza cada any el Celler Vall Llach i el de Can Roca. Participen a la gala de La Marató de TV3 amb el seu primer senzill, NO T’ESTIM. Aquell estiu participen a festivals com l’EMERGENT a Girona o el FESTIVAL DES FONTAINES a França.

 

Al novembre de 2014 sorprenen amb el seu quart treball, 'idò', un disc amb 14 cançons en les que ens parlen de les seves preocupacions, reflexions i crítiques sobre el món que els envolta i que els toca de més a prop: el mar, la muntanya, les prospeccions petrolíferes, la conservació de la posidònia o el món de la nit.

Un disc molt més festiu i desenfadat que conserva el seu reconegut toc mediterrani, on no hi falten les seves lletres enginyoses i la veu dels poetes. Destaca el primer senzill, EN LA NIT ARTIFICIAL, un tema fresc i alegre que recull a la perfecció l’esperit del disc. El tema INSOMNI resulta un dels finalistes del certamen Terra i Cultura, i són nominats a Artista Revelació pels Premis ARC. El mateix any participen al Disc de La Marató de TV3 amb A DÉU DEMANO, una versió de la cançó ‘A Dios Le Pido’ de Juanes, guanyadora d’un Latin Grammy.

La gira ‘idò’ els porta a realitzar més de 40 concerts passant per tota la geografia catalana, pel País Valencià, per totes les Illes Balears, per Madrid i per setè any consecutiu també per França.

 

A l'estiu de 2015 són escollits per la CCMA i presenten JUNTS, la nova cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio, i a finals d’aquest any resulten finalistes dels Premis ARC com a Millor Gira per Sales.

Aquest mateix any formen part del cartell del mític festival CANET ROCK, (formant part dels primers artistes anunciats juntament amb Els Catarres i La Pegatina), al festival ACÚSTIKA de Figueres i a l’ESTIVADA a França, entre d’altres.

 

Durant la seva trajectòria, la seva música també ha aparegut a diversos programes de televisió, com a EL FORASTER de TV3 i a VIAJANDO CON CHESTER de Cuatro, a més de posar la banda sonora a les campanyes del cinema de tardor de TV3 al 2013 i al 2014.

 

El 2016 publiquen ‘10 Anys i Bons’, un disc amb el que celebren els seus primers deu anys de trajectòria, i que recull algunes de les cançons més significatives del grup, amb col·laboracions de La Pegatina, Els Catarres, Els Amics de les Arts, Gerard Quintana, Gossos, Maria del Mar Bonet, Blaumut, Quimi Portet, Cris Juanico, Cesk Freixas, Sanjosex i Miquel Gil.

 

El 2017 presenten 'La Vida Rima' (Música Global), el seu cinquè disc d'estudi, el qual presenten amb una gira que passa per tot el territori de parla catalana, abans de fer una aturada indefinida del grup des de principis de 2019.

bottom of page